2022-ogretmenler-gunu-ne-zaman?-ogretmenler-gunu-kasim-ayinin-kacinda?

2022 Öğretmenler Günü ne zaman? Öğretmenler Günü kasım ayının kaçında?

17.11.2022 12:46 Son Güncelleme:

Farklı ülkelerde farklı tarihlerde kutlanan Öğretmenler Günü, Türkiye’de ise her yıl kasım ayı içerisinde kutlanıyor. Peki, bu anlamlı günün tarihi ne bu yıl ne zamana denk gelecek?

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

2022 yılında Öğretmenler Günü diğer yıllarda da olduğu gibi 24 Kasım’da kutlanacak. 24 Kasım 2022 tarihi ise perşembe gününe denk gelecek.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ ŞİİRLERİ İÇİN TIKLAYINIZ…

ÖĞRETMENLER GÜNÜ TARİHİ

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’e “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi’nin yayımlanması ile resmîleşmişti. Atatürk’ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun “başöğretmen” oluşunun yıl dönümlerinin ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi. 26 Şubat 1981’de Resmî Gazete’de yayımlanan “Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği” ile Öğretmenler Günü’nün amaçları, kutlama komitelerinin görev, yetki ve sorumlulukları ve kutlama gününe ilişkin esaslar belirlendi.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ…


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir