İlişkiler

Düğün Salonu Fiyatları 2023 – Yemekli Ve Yemeksiz Ortalama Düğün Mekanları…

Düğün tarihi ve mekan ile beraber masa dekorasyonunun yanı sıra, yemekli veya yemeksiz olması şeklinde düğün…

Düğün Halay Şarkıları Listesi 2023 – Düğünde Çalınabilecek Halay Müzikleri…

Romantik ve aşk dolu şarkılar düğünlerin vazgeçilmezleridir. Ancak düğünün bir diğer vazgeçilmezi de halaylardır.…

Damat Bohçası Listesi 2023 – Erkek Nişan Bohçası İçerisinde Neler Bulunur?

Erkek bohçası olarak da bilinen damat bohçası, kız tarafının hazırladığı ve damadın gün içerisinde kullanacağı…

Sevgiliye Sorulacak Sorular 2023: Kadın ve Erkeğe Sorulacak Zor, Romantik ve Komik…

Mutlu bir evlilik veya ilişki için iletişim çok önemlidir. Sağlıklı bir ilişki için akılda şüphe kalan…

Cilt Bakımı

Burçlar

Aslan Burcu Kadını

class='cf'>Aslan burcu; insanları etkisi altına alırken hiç zorlanmayan bir burçtur. Aslan burcu kadınlarının…

Başak Burcu Kadını

class='cf'>Zodyak’ın on iki burcundan altıncısı olan başak burcuna mensup kadınlar; güçlü, hırslı, başarılı ve…

Balık Burcu Kadını

class='cf'>Balık Burcu Kadını Temel Özellikleri Nelerdir?Balık burcu kadını genel anlamda duygusal, sezgileri…

İkizler Burcu Kadını

class='cf'> İkizler burcunda olan kadınlar, anlaşılması güç insanlardır. Onların sırlarını çözmek için kafa…

Boğa Burcu Kadını

class='cf'> Boğa burcu kadını, annesine karşı aşırı düşkündür. Hayatını anne ekseni çevresinde çizmeyi…

Oğlak Burcu Kadını

class='cf'>Oğlak burcu kadınları; gelecek kaygısı yaşayan burçlar içerisinde yer alır. Bu özelliklerinden ötürü,…

7 adımda bağışıklığınızı güçlendirin

4

Sonbaharla birlikte başta Covid-19 olmak üzere virüs kaynaklı solunum yolu enfeksiyonlarında artış başladı. Koruyucu Kardiyoloji Uzmanı Dr. Demet Erciyes, “Virüslerin kol gezdiği bugünlerde hastalıklarla başa çıkmak için bağışıklığınızı güçlü tutmaya özen gösterin’’ tavsiyesinde bulundu…

Nazan DOĞANER HALICI

Yayınlanma: 05:00 – 12 Ekim 2022 Güncellenme:

Vücudun zararlı organizmalara karşı kendini koruması için bağışıklık sisteminin düzgün çalışması gerekir. Güçlü bir bağışıklık için de beslenmeden uykuya kadar tüm yaşam alışkanlıklarımıza özen göstermeliyiz. Koruyucu Kardiyoloji Uzmanı Dr. Demet Erciyes, solunum yolu enfeksiyonlarının hızla arttığı bugünlerde bağışıklığı güçlü tutmanın kolay yollarını şöyle anlattı…

Demet Erciyes

Sağlıklı beslenin

Bağışıklığınızı yükseltmek için dengeli ve sağlıklı beslenin. D, A, C, E ve B vitaminleri, karotenler, demir, çinko ve selenyum başta olmak üzere vücudunuz için gerekli tüm vitamin, mineral ve antioksidanları doğru ve kararında tüketin. Hazır gıdalar yerine doğal ve mevsim gıdalarını tercih edin.

Sigaradan uzak durun

Sigara ve tütün ürünleri bağışıklığı zayıflatır, bu nedenle uzak durun. Pasif içicilik de sağlığa zararlı, sigara içilen ortamlarda bulunmamaya özen gösterin. Bunun yanı sıra düzenli egzersiz yapın ve sporu hayatınıza katın.

Stresinizi iyi yönetin

Stresi yönetebilmeyi öğrenin. Çünkü stres tek başına bile bağışıklığı düşürür. Örneğin stres anında derin derin nefes alıp verin. Bu sizi rahatlatır.

Kaliteli uyku uyuyun

Uyku esnasında enflamasyonun azaldığını yani vücuttaki yangı cevabının düştüğünü gösteren birçok çalışma var. Bağışıklık sisteminin askerleri olan hücreler uykuda güç toplar. İyi bir uykunun aşı sonrası antikor oluşumunu olumlu etkilediğini gösteren çalışmalar var. İyi bir uyku hücre yenilenmesi, hafızanın kuvvetlenmesi, ruh ve beden sağlığı için çok önemlidir. Uykuda vücudumuzda, zihnimizde, beynimizdeki çöplerin temizlendiğini düşünebiliriz. Vücudun fizyolojik olan bu ihtiyacında bir eksiklik olduğu zaman diğer sistemlerin etkilendiği gibi bağışıklık sistemi de olumsuz olarak etkilenir. Ayrıca uykunun süresinden çok kalitesinin de önemli olduğunu unutmamalıyız.

Probiyotikleri unutmayın

Bağışıklığı artırmaya yardımcı prebiyotik ve probiyotikleri tüketmek de çok faydalı. Bağırsak yüzeyinde bulunan faydalı mikroorganizmalara probiyotik; bu mikroorganizmaları besleyen, sindirilemeyen liflere de prebiyotik denir. Yani probiyotikler bakteri, prebiyotikler ise bu faydalı bakterilerin besin kaynağıdır.

Hava değişimine hazırlıklı olun

Havaların bir ısınıp bir soğuması bağışıklığı zayıflatır. Havanın soğuması üşütmeye bağlı hastalıklara da davetiye çıkarır. Dolayısıyla bizi sıcak tutacak uygun kıyafetlerle tedbirli olmalıyız. Özellikle sıcak alanlardan soğuğa geçtiğimizde ani ısı değişikliklerine karşı da dikkatli olmamız gerekir.

Kontrollerinizi ihmal etmeyin

Belirli aralıklarda yaptığımız check-up’lardaki kan tahlillerinde eğer bir eksiklik göze çarparsa doktorunuza danışıp tamamlayın. Özellikle önümüzdeki kış mevsiminde takviyeye ihtiyacımız artacağı için D vitaminini ve diğer değerleri kontrol ettirmek yerinde olur. Tahlil sonuçlarınıza göre düşük değerler için doktorumuzun önerisiyle takviye almalıyız.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.