Emziren Anne İçin Diyet Programı

Emziren Anne İçin Diyet Programı

Emziren Anne İçin Diyet Programı

Emziren Anne Diyeti

Kilo vermek isteyen bir anne, bebeklerini emziriyor ise; diyet yaparken nelere dikkat etmeli, nasıl beslenmeli? Sağlıklı hayat koçu Arzu Karabulut, bebeklerini emziren anneler için diyet tavsiyeleri sunuyor. Hemen okuyup öğrenmeye ve doğru bilgilerle kilo vermeye başlayabilirsiniz.
Emziren anneler kilo verirken anne sütünün azalmasından korkar. Oysaki, bebeğe ve anneye yararlı gıdalar tüketildiği takdirde anne sütü artar, kilo vermek kolaylaşır, annenin yorgunluğu azalır. Emzirme döneminde doğum ardından kilo vermek amacıyla katı bir diyet listesi yapmak yerine kilo vermeye yardımcı gıdaları öğrenip düzenli bir şekilde tüketmek daha yararlı olacaktır.

Yoğurt, süt, ayran ve kefir’i tercih edin

Protein ve kalsiyum sahibi olan süt ürünleri; açlık hissini azaltır, kilo vermeye yardımcı olur ve annenin daha sıhhatli olmasını sağlar. Gün süresince istediğiniz kadar ayran içebilirsiniz; bu açlık ve tatlı krizlerini gidermede etkili ve sıhhatli bir yöntemdir.
Her gün bir kase, bilhassa ev yapımı yoğurt yemek çok yararlı olacaktır. Yoğurt içeriğindeki yararlı mineraller, özellikle göbek yağlarını eritmede yararlıdır. Kabızlığı, aşırı iştahı ve yorgunluğu önler. Emziren annelere tavsiyem, her akşam yemeğinde bir kase yoğurt yemeleridir.

Çorba ve sebze yemekleri tüketin

Yemek kültürümüzde çok sıhhatli ve kilo vermeye yardımcı çorbalarımız, yemeklerimiz var. Örneğin, mercimek çorbası içerdiği bitkisel proteinle annelerin sağlıklı bir şekilde zayıflamasına yardımcı olur. Günün rastgele bir vaktinde doyana kadar mercimek çorbası içebilirsiniz. Ayrıca, öğle ya da akşam yemeklerinde ana yemekten evvelce bir kase çorba içmek, mide sağlığı yönünden yararlı bulunduğu gibi kilo vermeye de yararlıdır. Damak keyfinize ideal brokoli çorbası, yoğurtlu karabuğday çorbası, ezogelin çorbası gibi değişik tarifleri deneyebilirsiniz.
Ispanak, pazı, kereviz, turp, brokoli, kabak, pancar gibi sebzeler, bebeklerini emziren annelerin aç kalmadan kilo vermesine yardımcı olur. Çünkü, sebze yemeklerinin kalori sayısal değeri düşüktür ve doyana kadar yiyebilirsiniz.
Corba ve sebze yemekleri tuketin
Meyve yiyerek tatlı isteğini giderin: Emziren annelerin kilo verirken zorlandığı durumlardan biri tatlı arzusuna dur diyebilmektir. Oysaki, mevsimine göre her gün iki, üç porsiyon meyve yemek, tatlı isteğinin vakitle yok olmasına ve bundan dolayı kilo vermeye yardımcı olur. Kış mevsimindeyseniz her gün portakal, kivi, mandalina gibi C vitamini içerikli meyveler yiyerek hem metabolizma süratini yükseltebilir hem de hastalıklardan korunabilirsiniz.
Maden suyu içerek kilo verin:Günde bir şişe maden suyu içmek, vücudunuzun gereksinimi olan kalsiyum ve yararlı mineralleri almanızı sağlar, ilaveten sıvı tüketmiş olursunuz. Maden suyu keyfini güzelleştirmek isterseniz taze sıkılmış limon ya da portakal suyu ilave edebilirsiniz. Genellikle kahvaltıdan yarım saat sonra maden suyu içmek sağlık ve kilo verme yönünden yararlıdır.
Yumurta ve balık tüketin:Emziren annelerin protein alması gerekir, yumurta ve balık en itimat edilir protein kaynaklarından biridir. Kahvaltıda haşlanmış yumurta, öğle ya da akşam yemeklerinde ızgara, fırın ya da buğulanmış balık yiyebilirsiniz. Bu sayede anne sütü artacak, kilo vermeniz kolaylaşacaktır.

Emziren annelere 10 yararlı yiyecek

Aşağıdaki gıdalar bebeklerini emziren annelere çok faydalıdır, ara öğün ya da ana öğünlerde bu gıdaları tüketerek, sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

  • Avokado
  • Organik tavuk eti
  • Peynir
  • Yumurta
  • Ispanak
  • Kefir
  • Yoğurt
  • Ceviz
  • Badem
  • Zeytinyağı

Her gün 2 litre su tüketin:Anne sütünü çoğaltmak ve kilo vermek amacıyla her gün iki litre su için. Su içmek, vücuttaki ödemi söktürmek ve metabolizmayı hızlandırmak için çok yararlı olacaktır. Telefonunuza alarm kurup su içmeyi hatırlatmasını sağlayabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir