Oya Başar kimdir kaç yaşında? Oya Başar hayatı ve kariyeri (Film-dizi ve tiyatro oyunları)


0

Oya Başar kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Kariyerine erken yaşlarda başlayan tiyatronun tozunu çok küçük yaşlarda alan başarılı oyuncu günümüze kadar yaptığı projeler ile adından söz ettirdi. Levent Kırca ile birlikte adlarnı taşıyan bir tiyatro kuran Oya Başar Olacak O Kadar adlı TV dizisinde uzun süre rol aldı. 1986’da başlayn program 2007 yılına kadar devam etti.

OYA BAŞAR KİMDİR?

Yaklaşık 8 yaşında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları’na giren Oya Başar, İstanbul’da eğitimini tamamladıktan sonra, çeşitli tiyatrolarda çalıştı. Devekuşu Kabare başta olmak üzere İstanbul Tiyatrosu ve Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu gibi daha birçok tiyatroda çalıştı. Televizyon dizileri yaptı. Ardından Levent Kırca ile adlarını taşıyan tiyatro kuruldu. Kariyerinde önemli bir yere sahip 1986 yılında başlayan Olacak O Kadar televizyon dizisinde de eşi ile birlikte oyuncu, yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı. 2007 yılında yakalandığı meme kanseri hastalığı sonrası çalışmalarına ara vermeyen Başar, hastalığını atlatmıştır. Son dönemde Şehir tiyatrolarına tekrar dönerek, müzikal oyun Yedi Kocalı Hürmüz oyununu oynadı. Oya Başar, TV ve tiyatro çalışmalarına aktif olarak devam etmektedir.

ÖZEL HAYATI

Levent Kırca ile 1985 yılında evlenen Oya Başar’ın bu evliliğinden Umut Kırca ve Ayşe Kırca isimli iki çocuğu vardır. 2000 yılında boşanma kararı almış Kırca ve Başar çifti, 2001 yılında tekrar evlenmiş ancak 2005 yılında tekrar boşanmışlardır. 2015 yılında eski eşi Levent Kırca’nın vefatının ardından “Benim onunla 35 yılım geçti. Hayatımın 35 yılı gitti” demiştir.

Filmografi

1966 Oduncunun Çocukları Hemşire İlk sinema filmi.

1974 Canavar Cafer Gazete Çalışanı

1976 Analar Ölmez Öğretmen

1976 Bitmeyen Şarkı Nebahat

1976 Bulunmaz Uşak

1976 Kaybolan Saadet Sevim

1976 Lüküs Hayat Hizmetçi

1976 Mahallede Şenlik Var

1976 Zühtü (I) Döndü

1977 Kördüğüm Emine

1977 Ne Zaman Geleceksin

1977 Sen Ve Ben

1977 Vahşi Sevgili Fadimenin Kardeşi

1978 Neşeli Günler Ayşen Gruda Seslendirmesi

1979 Çilekeş Suna

1982 Berduşlar Nesrin

1982 Gözüm Gibi Sevdim Ayşe

2001 Son Necla Fidan

2002 Şeytan Bunun Neresinde

2015 Yusuf Yusuf Kadriye

2016 El Değmemiş Aşk

Televizyon dizileri

1974 Sokak Şarkıcıları İlk televizyon dizisi

1986-2005 Olacak O Kadar Nebalet

2002 Ah Yaşamak Var Ya! Hatun

2004 Kendini Bırak Gitsin

2006 Sev Kardeşim Meryem

2008-2010 Benim Annem Bir Melek Neriman Turuncu

2011-2013 Alemin Kıralı Asalet

2014-2015 Roman Havası Zarife Hoyrat

2015-günümüz O Hayat Benim Sultan

Tiyatro oyunları

Kadın ile Memur – BKM

Yedi Kocalı Hürmüz – İstanbul Şehir Tiyatrosu

Üç Baba Hasan – Oya Başar Levent Kırca Tiyatrosu

Seferi Ramazan Beyin Nafile Dünyası – Oya Başar Levent Kırca Tiyatrosu

Gereği Düşünüldü – Oya Başar Levent Kırca Tiyatrosu

Morfin – Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu

Haneler – Devekuşu Kabare


beğinip arkadaşlarınla paylaşır nısın?

0

Tepkiniz nedir?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Afet

yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bir Biçim Seçin
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format